tel +31(0)20 630 43 20

Stralen - Spuiten - Schilderwerken - Steigerbouw

Home
empty
home / historie

Historie

Samen wisten ze alles van het ontroesten en schilderen van schepen. Daarom startten de broers Hein, Henk en Toon Braspenning in 1956 hun eigen bedrijf aan de Noordhollandschkanaaldijk in Amsterdam.

Braspenning 1956
Al snel werden ook opdrachten buiten de scheepvaart aangenomen, waardoor zowel de klantenkring als het personeelsbestand gestaag groeide.

Hoewel het stralen en coaten van schepen en scheepsonderdelen veelal bij de klant werd gedaan, werd het in 1977 noodzakelijk om te verhuizen naar een ruimere locatie aan de Klaprozenweg.
 

Seizoensonafhankelijk

In 1989 kocht Braspenning een aantal fabriekshallen aan de t.t. Melissaweg in Amsterdam, de huidige vestigingslocatie. Deze werden ingericht met straal- en spuitcabines, waardoor er ongeacht het seizoen werk kon worden aangenomen dat een goed geconditioneerde omgeving vereiste. Onze veelzijdigheid nam hierdoor verder toe. Sindsdien worden niet alleen de scheepvaartindustrie en bezitters of beheerders van opslagtanks, kranen en bruggen op hun wenken bediend, ook de particulier met een plezierjacht of een set fraaie autovelgen kan bij ons aankloppen voor professionele reiniging of conservering.

Groei en bloei

Braspenning is voortdurend bezig om via nieuwe initiatieven en strategische overnames tot beheersbare groei en bloei te komen. Buiten de vaste werklocaties bij Shipdock Amsterdam (zeeschepen) en de Oranjewerf in Amsterdam-Noord (binnenvaartschepen en kleine coasters) hebben we een vaste bezetting bij Damen Den Helder en bij Shipdock Harlingen. In 2001 werd straal- en coatingsbedrijf Smit Heus in Antwerpen overgenomen. Sinds 2012 zijn wij ook werkzaam bij Damen Ship Repair in het Franse Brest.

Specialisten

Dankzij jarenlange ervaring met complexe steigerbouw beschikt Braspenning-loot PBC BV over specialistische kennis van geschikte en uiterst veilige steigerconstructies in en om schepen, gebouwen en andere objecten. Bij PBC is bovendien een groep experts op het gebied van offshore schilderwerk werkzaam.